СЕЛСКИ ТУРИЗЪМ

На една малка територия в сърцето на Балканите е съчетано неповторимо разнообразие на природни елементи, архитектура, бит, етнография, фолклор, културни паметници и исторически забележителности – това е България. Благоприятни природни условия и уникални исторически и културни паметници са предпоставка за развитието на нетрадиционните типове туризъм – еко, селски и културен туризъм.

Екотуризмът позволява на туристите да се насладят на чудесата на природата в райони, необезпокоявани от човешки същества. Разнообразието на флора, фауна и уникалните природни феномени ще накарат всеки да забрави цивилизацията и да се потопи в новия свят около себе си.

Пред почитателите на селския туризъм се разкриват безброй възможности да се запознаят с богатото културно наследство на Република България. Ще можете да откриете и да изучите уникални български занаяти, както и да усетите атмосферата на българското село запазило автентичността на миналото.

Селският туризъм е не само туризъм, той символизира завръщането на човека към неговите позабравени корени.  

За дългото историческо минало на Нашите земи свидетелстват запазените и до днес паметници на културата с национално, регионално и местно значение. Седем от тях са включени в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Това са уникални културни паметници, които нямат аналог в Европа и в света.

Културният туризъм Ви дава възможността да се докоснете до паметници датиращи още от времето на неолита, на културна история завещана от различните племена и народи населявали богатата и плодородна българска земя. Ще откриете цели ансамбли от селища от времето на Българското Възраждане, които ще Ви върнат векове назад в историята на България.

нагоренагоре  назадназад  началоначало 
eXTReMe Tracker