ПОЧИВКИ В ЧУЖБИНА

ВСИЧКИ | КЕНИЯ

КУРОРТИ

КЕНИЯ

Кения е страната на безкрайната савана, родина на слонове, антилопи и жирафи, опасана от най-високите планини в Африка. Очакват ви дългите плажни ивици от бял пясък, преливащи в тюркоазено сините дълбини на океана, но защитени от пъстрите, наситени с живот крайбрежни коралови рифове. Легендарните необятни пространства във вътрешността на страната ще ви срещнат със своите обитатели – слонове, жирафи, лъвове, антилопи и много други.

Забележителности:

 Масаи Мара - най-интересният и известен ловен резерват в Кения. Тук можете да видите Голямата петорка - лъв, леопард, носорог, слон и бизон.
Езерото Найваша - това е едно красиво сладководно езеро с ресни от гъст папирус.
Национален парк Амбозели е сгушен в подножието на връх Килиманджаро, най-високата планина в Африка. Той е световно известен с популацията си от фламинго, които наброяват хиляди и хиляди. Други диви животни, които живеят в този парк са носорог, хиена, лъв и най-неуловимото животно от семейството на котките - леопард.
Езерото Накуру - едно от местните езера на Голямата рифтова долина и светилище на птици. През определени сезони бреговете му са населени с над един милион фламинго. Известният орнитолог Роджър Тори Питърсън я определя като най-голямият птичи спектакъл на земята.


Кения притежава 500 км брегова ивица с бели плажове и тюркоазени води. Екзотичната атмосфера, приветливите хора и прясната морска храна са само част от преимуществата на морските курорти тук. Перлата на кенийското крайбрежие е Момбаса, където са съсредоточени най-луксозните хотели.


Кения се радва на тропически климат. Той е горещ и влажен по крайбрежието и много сух в северните и североизточните части на страната.
Средната годишна температура за крайбрежния град Момбаса (надморска височина 17 метра) е 30 градуса по Целзий максимум и 22.40 Целзий минимум. В столицата Найроби (надморска височина 1661 метра) температурата е 25.20 Целзий максимум и 13.60 Целзий минимум. В град Елдорет (надморска височина 3085) температурите са от 23.60 Целзий максимум и 9.50 по Целзий минимум. Сухите северни равнинни земи (надморска височина 506 м) са изправени пред 34.80 Целзий максимум и 23.70 Целзий минимум.
Има изобилие от слънце и топлина през цялата година и летните дрехи са винаги на мода. Обикновено е по-хладно през нощта и рано сутрин. Има проливни дъждове от април до юни и кратки превалявания от октомври до декември. Най-горещият период е от февруари до март, а най-студения от юли до август.

От момента, в който пристигнете в Кения ще останете изненадани и от топлото посрещане и приятелското отношение на местните хора, което ще направи почивката ви наистина специална.

Изумително контрастните пейзажи и необичайната природна красота на Кения трябва да бъдат видяни, за да повярвате, че наистина съществуват!

Фирма VALENTINE HOLIDAYS предлага пътувания и почивки според индивидуалните желания и нужди на всеки конкретен клиент.
Съобразяваме се изцяло с предоставените от Вас параметри -  период, място, бюджет, предпочитания , изисквания и желания.

Ако пък искате да пътувате, но не можете да решите къде, просто ни позвънете, пратете запитване през сайта или по мейл !


Ние ще Ви подготвим оферта изцяло съобразена с Вашите желания и възможности.

нагоренагоре  назадназад  началоначало 
eXTReMe Tracker