ПОЧИВКИ В ЧУЖБИНА

ВСИЧКИ | БРАЗИЛИЯ

КУРОРТИ

БРАЗИЛИЯ

Бразилия е една от най-предпочитаните дестинации за туризъм и всяка година множество екскурзии до Бразилия, почивки и пътуване до Бразилските забележителности и градове като Рио де Жанейро са сред най-търсените оферти в туристическите агенции.

Феерията от цветове и звуци на Карнавала, ритмите на самбата, непроходимите гъсти джунгли, безкрайните златисти плажове, грохота на водопадите Игуасу... една страна, толкова богата на контрасти, колкото и нейните жители - жизнерадостните кариоки - пъстра смесица от всички възможни раси на света.

Не случайно бразилците са и най-голямата "атракция" - предпочели да живеят в една вечна самба и все на кредит, да не връщат никога дългове, да "изнесат" целия си живот на показ на плажа, да обявят танцьорките на самба за свои богини, а футбола за единствена своя религия и да му издигнат "Маракана" с гордия надпис - "За нашите Богове нищо по-малко от храм!". Бразилия просто предлага всичко… а Рио - метрополията между Ипанема и Захарната Глава, остава заветна цел на милиони пътешественици. Емблематичен с разточителната щедрост на природата си и красотата на заливите си, символ на радостта и опиянението от живота, пулсиращ от ритми и звуци, шарен, шумен и неуморимо жив, Рио де Жанейро завладява най-вече с топлотата и сърдечността си... Да… Господ създал Света за 6 дни - а на 7-мия създал Рио де Жанейро!


 
Географски характеристики:
Страната е разположена в централните и източните части на Южна Америка. Има площ от 8512 хил. кв. км. (2/3 от континента) и брегова линия от 7367 км брегова ивица с Атлантическия океан.
* Столица – Бразилия, с население от 1700 хил. жители.
* Големи градове – Сан Паулу, Рио де Жанейро, Салвадор, Белу Оризонту, Ресифи, Куритиба, Порту Алегри, Белен, Манаус, Форталеза.
* Население – 171 830 хил. жители, като 96,5 % от тях са бразилци.
* Официален език – португалски, използваният бразилски португалски се дели на три групи диалекти.
* Религия – 98,2% от населението са християни, предимно католици.

* Климат – от екваториален в Амазония, тропичен и влажен по североизточното крайбрежие, горещ и сух във вътрешността на страната до умерен в Рио Гранде до Сул, където температурите през зимата достигат до 0ºC. Средните януарски температури са от 16 до 24ºC, а средните юлски – от 23 до 29ºC.

Полезна информация:
* входен режим – за български граждани е необходим само валиден обикновен паспорт, за да пребивават на територията на Федеративна република Бразилия за срок до 90 дни.
* валута – реал (BRL) – 1 реал = 0.46 евро.
* местно време: -5 часа от октомври до февруари и -4 часа от март до септември спрямо българското време.
* пазаруване – Магазините в Бразилия отварят между 8-10 ч. сутринта и затварят между 18-20 ч. вечерта. В събота работното им време свършва около 16-17 ч., а в неделя магазините не работят.
* транспорт – Разстоянията в Бразилия са огромни (5000 км в посока север – юг и изток – запад). Железопътната мрежа е слабо развита, пътническите влакове са редки. Придвижването става обикновено с автобус или самолет.
* бакшиши – в ресторанта се оставя около 10-15% от сметката, в таксита – 10%, а на пиколо в хотел - 1-3 долара на чанта.

Фирма VALENTINE HOLIDAYS предлага пътувания и почивки според индивидуалните желания и нужди на всеки конкретен клиент.
Съобразяваме се изцяло с предоставените от Вас параметри -  период, място, бюджет, предпочитания , изисквания и желания.

Ако пък искате да пътувате, но не можете да решите къде, просто ни позвънете, пратете запитване през сайта или по мейл !


Ние ще Ви подготвим оферта изцяло съобразена с Вашите желания и възможности.

нагоренагоре  назадназад  началоначало 
eXTReMe Tracker