ПОЧИВКИ В ЧУЖБИНА

ВСИЧКИ | СЕЙШЕЛСКИ ОСТРОВИ

КУРОРТИ

СЕЙШЕЛСКИ ОСТРОВИ

Според легендата, след като Бог сътворил света, останали му шепа диаманти. Той погледнал на изток от Африка и си казал: "Тук мога да създам самата прелест." Пръснал диамантите в океана и създал малко съзвездие от гранит и корали - Сейшелските острови... един от най-запомнящите се и фотографирани пейзажи в света.

 

 

 

Сейшелските острови са връх на потънал древен континент... пясъкът им е коралов, ослепително бял и с удивителната особеност да не се нагрява и при много високи температури... а природата - съхранена такава каквато са я видели мореплавателите преди повече от 300 години. Удивително място със собствен неподправен облик и очарование, все още пазещо тайните на заровените съкровища и суровите морски битки. Изумрудени лагуни, коралови рифове, уникална природа, райска градина от цветове и аромат на дъхави орхидеи. Тук са едни от най-красивите и чисти плажове в света с прозрачно бял пясък. Тук са уникалните палми Коко де Мер с мистериозните кокосови орехи от градината на Адам и Ева. Тук се предлага лукс, екзотика и спокойствие, събрани в едно. Идеално място за идеалната почивка… или за мечтаното сватбено пътешествие?

 

Официално име: Република Сейшели.

Столица: Виктория (25 хил. жители), единственият град на островите.

Местоположение: Разположени в западната част на Индийския океан, на 1800 км. от африканския бряг и на северозапад от Мадагаскар, извън обсега на циклоните, на кръстопътя между Азия и Африка.

Площ: 455,3 кв. км.

Население: 80 600 души, смесица от различни раси

Визов режим: Безплатна виза се полага при пристигане на международното летище.

Часова зона: 2 часа напред спрямо България е + 2 часа.

Климат: Климатът на Сейшелите е горещ и влажен. През годината има ясно обособени два сезона. Югоизточният мусон се проявява от май до септември, а северозападния от октомври до април. Температурата не търпи резки промени, поради мекото въздействие на Индийския океан. Най-горещия период е между декември и януари. По-прохладно е от юни до ноември. Кратките проливни дъждове падат най-вече между ноември и февруари. Влажността е около 80%.
Гмуркане: Гмуркането е възможно през цялата година. От май до септември, когато духа югоизточния мусон най-подходящ за практикуването му е плажът Beau Vallon Beach на остров Махе. В този период видимостта е добра между 10 и 30м. Средната температура на водата е около 26 С. 
Най-важният остров Махе е политически и икономически център на Сейшелите, дом на около 90% от местното население. Освен, че е най-големият остров от групата на Сейшелите, Махе е без съмнение един от най-красивите в света. Всеки един от неговите 70 плажа, притежава свой собствен чар. Столицата Виктория е разположена сред красив залив в подножието на възвишението Морн Сейшелоа. Най-известният символ на града е миниатюрната часовникова кула в центъра, погрешно наричана понякога "Малкия Биг Бен". Сред другите забележителности са двата национални музея, пазара, паметникът на Свободата, националната библиотека, ботаническата градина и разбира се креолските ресторанти. 


Задължително за всеки турист е да види вторият по големина остров Пралин, за когото твърдят, че е прототип на Райската градина. Там са мистериозните палми Коко де Мер - днес символ на Сейшелските острови, тъй като това е единственото място на света, където расте този вид палма.
Остров Ла Диг е третият по големина в Сейшелския архипелаг. Намира се на разстояние 30 мин. от Пралин и 3 часа път с шхуна от остров Махе. Заобиколен от живописен коралов риф, островът е обитаван от редки представители на флората и фауната, които не се срещат другаде по света. Атракция представлява и посещението на фабрика за приготвяне на кокосово масло.

Фирма VALENTINE HOLIDAYS предлага пътувания и почивки според индивидуалните желания и нужди на всеки конкретен клиент.
Съобразяваме се изцяло с предоставените от Вас параметри -  период, място, бюджет, предпочитания.
Ако пък искате да пътувате, но не можете да решите къде, просто ни позвънете, пратете запитване през сайта или по мейл!
Ние ще Ви подготвим оферта изцяло съобразена с Вашите желания и възможности.

нагоренагоре  назадназад  началоначало 
eXTReMe Tracker