ПОЧИВКИ В ЧУЖБИНА

ВСИЧКИ | МАЛДИВСКИ ОСТРОВИ

КУРОРТИ

МАЛДИВСКИ ОСТРОВИ

Забулени в митове и легенди, мозайка от безброй частици, пръснати насред Индийския океан, Малдивите живеят в собствен свят на безбрежно спокойствие и уединение. Луксозни хотели, екскурзии в приказни лагуни и почивки на перлени плажове дават обещание за неподправена романтика. Пъстри коралови градини отвеждат на незабравимо пътешествие в топлите морски дълбини. Приказка, която посреща първите слънчеви лъчи и изпраща залеза. Идеално място за влюбените… Екскурзия на Малдивите е рай за любителите на подводното гмуркане… Само тук самолетът каца сякаш направо в морето, а малка лодка отвежда до някой от безбройните хотели - всеки на отделен остров. Плаж, море и слънце. Това е представата за съвършенство!

Предимства: Уединените островчета, белите плажове и тюркоазено сини лагуни превръщат Малдивите в идеалното място за търсещите пълноценна почивка, а богатият подводен свят, многоцветните коралови рифове и екзотични морски обитатели, пещерите и потъналите кораби - в истински рай за професионалистите и любителите на гмуркането. Островите Баа и Северен Мале се смятат за най-добрите места за подводно гмуркане не само на Малдивите, но и в цял свят.
Подходящо за: Почивка, екскурзия, меден месец, за любителите на подводното гмуркане, част от хотелите са подходящи и за семейства с деца /предлагат богат избор от допълнителни услуги и занимания/.
Туристи: Страната се посещава годишно от близо 700 хил. туристи от цял свят /2008/

Официално име: Република Малдиви.
Столица: Мале.
Население: 395 хил. души /2009г./
Религия: Ислям. Никакви други религии не се изповядват на островите.
Часова зона: Часовата разликата с България е 3 ч. напред.
Оптимални часове в полет: 12-13 ч.
Визови изисквания: Безплатна виза се полага на летището при пристигане. Пътува се с международен паспорт.
География: Архипелагът на Малдивите се намира в Индийския океан, на 300 мили югозападно от Индия и 450 мили западно от Шри Ланка. Състои се от 1190 острова, групирани в 26 естествени атола, общата водна площ на които е 90 000 кв.км. От тях само
200 са населени. Най-високата точка на островите е 2,4 м. на атола Аду.

Климат: Тропически морски. Тук цари вечно лято. Средната температура на въздуха през цялата година е около +28°С, а на водата около + 27°С. Климатът се повлиява частично от сухите и влажни мусони, но поради близостта до екватора сезоните изменения не са толкова определящи, както в съседните държави. Най-подходящи месеци за пътуване до Малдивите са от ноември до април, когато времето е горещо и влажно, слънчево, почти без никакви валежи. По-големи валежи и по-силен вятър са характерни за юни и юли, а най-голяма е вероятността за бури и силно вълнение през юни и декември.

Столицата на Малдивите - МАЛЕ е разположена почти в центъра на архипелага, в източната част на атола Каафу, на площ от близо 2 кв.км. и население 70 хил. души. На Мале, в миналото наричан Султанския остров, се намират основните исторически и религиозни забележителности на Малдивите: Джамията "Велики Петък, гробницата на мароканеца Абу ал Баракат, който въвежда исляма на островите, Ислямският център - най-известната архитектурна забележителност на Мале, бившият Президентски Дворец.

нагоренагоре  назадназад  началоначало 
eXTReMe Tracker