ПОЧИВКИ В ЧУЖБИНА

ВСИЧКИ | ИЗРАЕЛ

КУРОРТИ

ИЗРАЕЛ

Интересът към Израел като туристическа дистинация е обусловен, от историческата значимост на тази страна в Близкия Изток. Множеството културни и религиозни забележителности привличат хиляди туристи от целия свят всеки ден. За много от тях Йерусалим е свещен град, в който се намират свещени места за юдеи, християни и мюсулмани.

Ейлат е един от най-големите курортни центрове в Израел. Съвременната туристическа инфраструктура и благоприятните климатически условия на Червено море ще направят вашата почивка незабравима.
 
Но може би най-популярният курорт в Израел е Мъртво море. Високата концентрация на соли придават на водите на Мъртво моря особени целебни свойства, позволяващи лекуването на много заболявания. Солите от това море се използват в СПА процедури и в козметиката в целия свят.

Почивката в Израел е съчетание на висококласно обслужване, развита туристическа инфраструктура и посещение на много културни и религиозни забележителности.
 
В крайбрежните райони на Израел климатът е средиземноморски (горещо сухо продължително лято и кратка дъждовна зима). В централните райони климатът е по-прохладен. Най-студеният месец е януари (средня температура на въздуха – 12 С), най-горещият е август (26 С). През пролетта и есента духат горещи ветрове, които рязко повишават температурата на въздуха. Зимата в Израел е най-благоприятния сезон за туризъм. На Мъртво море и в Ейлат (най-добрите плажове на Червено море)  лятото продължава почти през цялата година. Но най-подходящото време за екскурзии и почивки е от октомври до май.

Забележителности. Израел е страна с много забележителности. Йерусалим е най-значимия религиозен център на планетата. Тук се намират Божи гроб, който е най-свещенното място за християните, Стената на плача, която е изключително важна за юдеите и третата по значимост джамия в света – Ал Акса. Друга голяма забележителност на Израел са световно известните Бахайски градини, които се смятат за един от най-красивите паркове на планетата. Те са едно произведение на парковото изкуство, което се простира по склоновете на град Хайфа (смятан за най-красивия израелски град). От природните забележителности най-голямо внимание заслужава депресията на Мъртво море. Тук човек може да легне на водната повърхност почти като в легло и дори да си прочете вестника или списанието без да се опасява, че ще потъне.

Фирма VALENTINE HOLIDAYS предлага пътувания и почивки според индивидуалните желания и нужди на всеки конкретен клиент.
Съобразяваме се изцяло с предоставените от Вас параметри -  период, място, бюджет, предпочитания , изисквания и желания.

Ако пък искате да пътувате, но не можете да решите къде, просто ни позвънете, пратете запитване през сайта или по мейл !


Ние ще Ви подготвим оферта изцяло съобразена с Вашите желания и възможности.

нагоренагоре  назадназад  началоначало 
eXTReMe Tracker