СПА КУРОРТ

ВСИЧКИ | БЕЛЧИН БАНИ

ХОТЕЛИ

БЕЛЧИН БАНИ

Село Белчин е разположено е на 50 км. от столицата на София и на 15 мин. от к.к. Боровец.Развлекателен комплекс Белчин Парк разполага с голям минерален басейн, два детски басейна, детска площадка, волейболно и баскетболно игрище, снек-бар и ресторант. Лятно работно време: 9-19ч. всеки ден.

Районът на село Белчин се отличава с потенциал от термални води и извлекаема от тях геотермална енергия . Температурата на извиране на водата е 40-41° C и се характеризира с мек и приятен вкус.Балнеологични изследвания и оценки доказват лечебни и профилактични ефекти и въздействия на геотермалните води при заболявания на органите на движението (от възпалително, травматично и неврогенно естество), както и на женските полови органи и кожата. Установено е, че промивни (иригационни) процедури и манипулации могат да имат оздравителен ефект при възпалителни заболявания и процеси в гърлото, устната кухина, носа, синусите, ушите, правото черво и гинеталите. Дозирани питейни процедури и програми се препоръчват при заболявания и дискомфорт в храносмилателната, пикочно-половата и метаболитната система, както и за общо прочистване (саниране) на организма. Повишеното съдържание на флуор на термалните води в Белчин може да се има предвид в профилактични програми срещу зъбен кариес и остеопроза. Високата алкалност на водата в съчетание с пелоидни (калолечебни) вещества открива простор и за балнеокозметиката.

През 2007г. e реставриран средновековен хр. Св. Петка от XIII-XIV век, обявен за национален паметник на културата I-ва категория.Останките от укрепено селище и раннохристиянски култов център от IV - VI век на хълма Св. Спас над селото свидетелстват за богатата история и култура на населението по тези земи.

нагоренагоре  назадназад  началоначало 
eXTReMe Tracker