СПА КУРОРТ

ВСИЧКИ | САНДАНСКИ

ХОТЕЛИ

САНДАНСКИ

Град Сандански е разположен амфитеатрално върху крайните югозападни склонове на Пирин планина по долното течение на река Санданска Бистрица .Градът носи името на големия български революционер, борил се за освобождаване на Македония от турска власт - Яне Сандански. Отстои на 23 км североизточно от Петрич, на 22 км северно от Кулата (граничен пункт с Гърция), на 65 км южно от Благоевград и на 166 км от София. Районът на град Сандански притежава най-здравословния климат в цяла България.Град Сандански е богат на минерални извори с различна термалност (в района на община Сандански има над 80 извора с температура 42-81°С), ниска минерализация, богат химически състав, лекуващи множество заболявания .

Гордост за Сандански, но и за цяла България е уникалният Градски парк, носещ от 1981 г. старото име на града - Свети Врач. Площта му възлиза на 344 дка. Тук растат над 100 дървесни вида и повече от 150 вида цветя. Могат да се видят стари хралупести чинари, стройни кедри и секвои, вечнозелени туи, бухлати върби, иглени борове, нар, смокини, здравец, мушкато, различни видове рози и т. н. Малките скални скатове наподобяват алпийския характер на възправилата се на изток беломраморна грамада на Пирин. Над пенливата и бърза Санданска Бистрица са провесени люлеещи се мостове. Множество алеи, дървени беседки, детски и други кътове създават неповторими условия за отмора и развлечение. Сред зеленината на парка се намират градският стадион, летният театър, открит плувен басейн, изкуствено езеро със заведение, много лодки и водни колела, оригинално заведение с бъчви-сепарета и др. На самия вход на парка известният в миналото наш планинар Никола Миронски е създал уникална железобетонна карта на Северен Пирин.

Градският парк естествено се е свързал с още по-големия лесопарк- зелената огърлица на Сандански, обхванал града като подкова..Град Сандански е придобил славата на национален и Международен Балнеологичен курорт за лекуване на неспецифични и хронични белодробни заболявания, посещаван от туристи от Западна Европа и Скандинавските страни.Минерални води - хидрокарбонатно-силициева, сулфатно-натриева и флуорна.
Основни лечебни фактори - климат и минерална вода.
Показания за лечение:
неспецифични, хронични заболявания на дихателната система /бронхит, астма, алергичен рахит, синузит, фарингит/;
 състояния след пневмония, бронхиентазит, емфизем на белия дроб в начален стадий.
хронични ставни заболявания /болест на Бехтерев, спондилоартрози, следфрактурни състояния, ревматоиден артрит/;
заболявания на периферната нервна система - невралгии, неврити, плексити;
рехабилитация след инсулти

Града Сандански привлича с уникалната си природа и лечебния климат,неповторимото съчетание на свеж планински въздух и топлото Беломорско течение.

нагоренагоре  назадназад  началоначало 
eXTReMe Tracker