МОРСКИ КУРОРТ

ВСИЧКИ | БЯЛА

ХОТЕЛИ

БЯЛА

Град Бяла е разположен 60 км южно от Варна и 80 км северно от Бургас,града известен в древността като стара елинска колония, наричана Аспро. Свидетелство за това са древните каменни котви, открити по крайбрежието. Те и няколко намерени фрагмента от гръцки амфори, датират от VI век преди Христа. Около селището има римска крепост, сред чиито руини са открити стари гръцки и римски монети. Тези експонати може да се видят в Демонстрационния център "Белите скали" в Бяла. Бяла е проспериращ български град, благодарение на развитото винопроизводство.

Разположен върху красив бряг, Бяла е център на богат лозаро- винарски край, традициите на който идват от корените на древността. В Бяла се произвежда чудесното вино “Димят”.Просторната плажна ивица в съчетание с широколистна гора, благоприятната температура на морската вода и нейната чистота предлагат отлични условия за туризъм.На 6 км южно от град Бяла се намира Обзор, наричан от древните гърци Хелиополис (град на слънцето). На север от Бяла е местността “Черни нос-Канарата”, девствено кътче където единствено широката плажна ивица отделя морските вълни от гората. Брегът в Бяла е с добре офермена пясъчна ивица и плавно спускащо се дъно, водата е кристално чиста . 

Великолепното съчетание от обширна плажна ивица с чист светъл пясък и широколистна гора прави Бяла перспективно място за пълноценна почивка.

Златист пясък,кристална вода , невероятно чист въздух и спокойствие можете да намерите само в Бяла . 

нагоренагоре  назадназад  началоначало 
eXTReMe Tracker