МОРСКИ КУРОРТ

ВСИЧКИ | ЦАРЕВО

ХОТЕЛИ

ЦАРЕВО

Град Царево се намира 72 км южно от Бургас и 462 км югоизточно от София.Разположен е в подножието на Странджа планина – там, където тя се снишава до морето.Старото му име е  Мичурин.Царево разполага с три лазурни плажа и с два екзотични къмпинга Българка и Нестинарка.

В гр. Царево е и първото и най-голяма пристанище на юг от гр. Бургас. Най-голямото му предимство е неговата близост до изхода на Босфора, а водата в акваторията е най-чистата по цялото крайбрежие. От 1995 год. пристанището е обявено за международно. Уникалното съчетание на море, планина и реки, екзотична растителност и многообразие на животински и растителни видове, заедно с традициите и автентичната Странджанска култура и обичаи, предоставят разнообразни възможности за развитие на туризъм - опознавателен, екотуризъм, яхттуризъм, фото и хоби туризъм и ловен туризъм.

Eдинствено в полите на Странджа, в с.Българи са запазени корените на уникални езически обичаи, слели се във времето с православните традиции - Нестинарските игри върху огън в чест на Св.Св. Константин и Елена.Царево е много красив курортен град изграден на брега на морето,спокойно кътче на черноморското ни крайбрежие което е особено е благоприятно за развитие на туризма.

Ако жадувате за една истинска и релаксираща почивка това е Вашето място,което ще Ви зареди с много положителни емоции и  незабравими преживявания!

нагоренагоре  назадназад  началоначало 
eXTReMe Tracker