МОРСКИ КУРОРТ

ВСИЧКИ | ПРИМОРСКО

ХОТЕЛИ

ПРИМОРСКО

Приморско - живописно разположен на малък полуостров между красивите заливи Стамополу и Дяволски залив. Намира се на 52 километра южно от Бургас и на около 442 от София. Съчетанието между гора и море в Приморско е уникално със своето разнообразие и красота. Двата просторни плажа с чисти и финни пясъци са обградени от живописни дюни. Общата площ на плажната ивица е 1045 хил.кв.м . Световно известните и запазени за поколенията природни резервати "Ропотамо" и "Водни лилии", защитените територии "Блатото", "Аркутино", "Стамополу", "Пясъчни дюни перла", древния път на птиците "Вия Понтика" характеризират района на Приморско като изключително екологично чист район. От двете страни на полуострова се намират два плажа, с много дюни, кристално чиста вода, спокойно море и ситен кехлибарен пясък с лек наклон към морето. Плажовете с обща дължина около 8 км. завършват към сушата с дъбови гори. Околностите са богати на природни красоти : река Ропотамо, лилиите на Аркутино, Лъвската глава, змийския остров , долмените (змейова дупка), тракийското светилище, скалистите брегове при Кондрос и Мириус.Градът се намира в периферията на Странджа планина, където се среща странджанската Зеленика.Отскоро се водят археологически разкопки на старото тракийско Водни Пързалкиселище "Беглик таш", находящо се в буферната зона на резерват Ропотамо, близо до бившата резиденция Перла. Организират се маршрутни екскурзии до резерват "Ропотамо", пикници, риболов, нощни разходки с яхта, възможности за нощни удоволствия. По река Ропотамо се извършва разходка с лодка до устието й. Атракция за малките туристи е Лунапарка, в който има разнообразни развлечения - виенско колело, гондола, стрелбище, джаги и други .

 

Аквапарк ПриморскоФункционира спортен комплекс- тенис кортове, тенис зала, стадион, волейболни и хандбални игрища, билярд клубове, басейни, сауна, база за яздене на коне и други.
Съществуват условия за практикуване на подводен риболов. Предлагат се под наем колела и мотопеди. Ежедневно на всеки кръгъл час от центъра на Приморско потеглят атракционни влакчета до резиденция Перла и ММЦ.


 

нагоренагоре  назадназад  началоначало 
eXTReMe Tracker